Utöver att börja studera kan du också fatta många andra bra beslut för att ta kontroll över din ekonomi

Som högskolestuderande kan du ansöka om Tuohi Mastercard eller Stockmann Mastercard-kreditkort med en kreditlimit upp till 2 000 euro. Med internationella Mastercard-kort betalar du nästan överallt i världen. För Tuohi Mastercard- och Stockmann Mastercard-kort tar vi ut varken öppnings- eller årsavgift – kontoavgiften debiteras endast då det finns skuld att fakturera. 

Du kan få ett Tuohi Mastercard eller Stockmann Mastercard-kort om du studerar vid en finländsk högskola, har skött dina penningärenden klanderfritt och inte beviljats andra krediter av Nordeakoncernen. Studielån får du nog ha.  

Du kan ansöka om kort när du har tagit emot en studieplats vid yrkeshögskola, universitet eller annan högskola. 

Hur ansöker jag om kredit? 

  1. Du kan ansöka om kredit med din banks nätbankskoder via länkarna ovan. 
  2. Ange i ansökan studerande som yrke, namnet på din högskola som arbetsgivare och startdatumet för dina studier som anställningsförhållandets startdatum. Fyll i de övriga punkterna normalt. 
  3. Vi behöver också ett intyg över dina studier (intyg över att du tagit emot studieplatsen eller en kopia av ditt studentkort) vid yrkeshögskola, universitet eller högskola. Det räcker exempelvis att du skriver ut utdraget i pdf-format på internet. Skicka studieregisterutdraget elektroniskt till Nordea Finans via Nordea Omaposti.Öppnas i nytt fönster 
  4. Efter att vi har fattat kreditbeslutet får du vårt svar på din kreditkortsansökan i Nordea Omaposti.
  5. Om du har frågor om Tuohi Mastercard eller Stockmann Mastercard-kort kan du kontakta vår kundtjänst.

Tuohi Mastercard 

TUOHI Mastercard är ett internationellt betaltids- och kreditkort. Den effektiva räntan på en utnyttjad kredit på 1 500 euro är 28 % och kreditpriset 1 710 euro, då den nominella räntan är 3 månaders euriborränta (11/2023) + 14 %, och den månatliga kontoavgiften på 5 euro och avgiften för pappersfakturan på 3 euro har beaktats i beräkningen. TUOHI är en fortlöpande kredit som gäller tills vidare. Kreditlimiten är 2 000–10 000 euro. Krediten beviljas av Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors.

Stockmann Mastercard

Stockmann Mastercard är ett internationellt betaltids- och kreditkort. Den effektiva räntan på en utnyttjad kredit på 1 500 euro är 24,4 % och kreditpriset 1 686 euro, då den nominella räntan är 3 månaders euriborränta (11/2023) + 12,5 %, och den månatliga kontoavgiften 4 euro. Stockmann Mastercard är en fortlöpande kredit som gäller tills vidare. Kreditlimiten är 1 500–10 000 euro. Krediten beviljas av Nordea Finans Finland Ab, Aleksis Kivis gata 9, Helsingfors.

Bli högskolestuderandekund

Dra nytta av förmånerna för högskolestuderande

Då du blir högskolestuderandekund hos oss ser du till att du får de bästa förmånerna och priserna. Du kan exempelvis ansöka om Mastercard kreditkortet för studerande genast efter att du har mottagit din studieplats! 

Läs mer och dra nytta av förmånernaÖppnas i nytt fönster

Stockmann Mastercard

Betalningstid och Stockmanns stamkundsförmåner med samma kort. Gör alla dina inköp med ett kort och dra nytta av att vara MyStockmann stamkund.

Läs mer om Stockmann Mastercard

Tuohi Mastercard

Flexibelt kreditkort utan årsavgift. Med Tuohi kan du betala i Finland, utomlands, på nätet och mobilt. Prisskyddsförsäkringen som ingår i Tuohi Mastercard säkerställer att du får ditt inköp till det bästa priset på marknaden.

Läs mer on Tuohi Mastercard

I tjänsten OmaLuotto sköter du din kortkredit när det passar dig

Vad är kreditens saldo? Hur kan jag överföra pengar från krediten till bankkontot? Du får svar på bl.a. dessa frågor i tjänsten OmaLuotto som du kan använda med alla bankers koder.

Börja använda OmaLuotto på webbplatsen för tjänsten