Jag vill ha information om finansieringsalternativen

Även om hälften av bilarna ännu köps med kontanter finns det allt fler nya finansieringsalternativ.

Nordea erbjuder följande bilfinansieringsformer: traditionell avbetalningsfinansiering, den nya avbetalningsfinansieringen med restvärde via bilaffärer, konsumentkredit med eller utan säkerhet samt leasing. 

Olika finansieringsformer lämpar sig för olika livssituationer. I exemplet nedan ser du hur månadsraten och avtalsperioden varierar för olika finansieringsformer för en bil som kostar cirka 18 000 euro. Observera att beräkningarna inte är fullt jämförbara bl.a. till följd av att handpenningen och uppläggningsavgiften för krediten varierar i de olika alternativen. De slutgiltiga priserna och finansieringsvillkoren bestäms alltid i samband med kreditansökan. 

Om du vill äga bilen

Du får en bil i ditt namn från en bilaffär för en månadsrat som passar dig. Du kan köpa en ny eller begagnad bil utan separat säkerhet eftersom bilen utgör säkerhet.

Gå till avbetalningÖppnas i nytt fönster

Om du vill betala bara för användningen

Du får en ny bil utan handpenning med leasingfinansiering av bilfirman Laakkonen. Med en fast månadsrat får du tillgång till bilen för 2–4 år efter ditt behov. Då du betalat månadsraterna som avtalat kan returnera den till bilaffären när avtalet upphör.

 

Gå till FiksuDiiliÖppnas i nytt fönster

Då du vill ha en lång betalningstid

Du kan ofta avtala med banken om en längre betalningstid om du ansluter säkerhet till krediten, t.ex. en bostad. Betalningsplanen är flexibel och med säkerhet är finansieringsräntan ofta låg. Gå till konsumentkredit med säkerhet

Då du köper en privatägd bilÖppnas i nytt fönster