Frågor och svar om bilfinansiering

Här har vi samlat svar på vanliga frågor bl.a. om bilbyte, försäkringar, resor utomlands med bilen och registreringsändringar.

Utomlands med bilen

Utomlands med bilen

”Jag vill resa utomlands med bilen.”

När du tar en bil som finansierats genom avbetalning utomlands behöver du tillstånd för detta eftersom Nordea Finance fortfarande äger bilen officiellt. För att få det räcker det att försäkringsskyddet för din bil är tillräckligt omfattande i landet du reser till och att uppgifterna om finansieringsavtalets betalningar är ajour.

Kontakta alltså ditt försäkringsbolag i god tid och beställ tillståndet enkelt härÖppnas i nytt fönster eller genom att ringa vår kundtjänst. För resor till Europa beviljas tillståndet med vissa begränsningar för tre månader, och högst för sex månader. Försäkringsvillkoren kan också variera mellan olika länder så du bör kontrollera hos ditt försäkringsbolag vad din försäkring täcker om du reser utanför Europa. 

Då du reser till Åland eller utomlands behöver du också den tekniska delen av registreringsbeviset som du får i Traficoms elektroniska tjänstÖppnas i nytt fönster eller på besiktningskontoret.

Läs mer om tillståndetÖppnas i nytt fönster
Betalning av finansiering
Ändring av avtalet och granskning av uppgifterna
Försäkring
Registreringsändringar
Bilbyte
Adressändring
Kringutrustning
Körundervisning
Prislista för avbetalningar