Appen Nordea ID för företagskunder

Du loggar in och identifierar dig i Nordea Finans nättjänst med appen Nordea ID eller kodkalkylatorn.

Nu kan även företagskunder hos Nordea Finans använda appen Nordea ID

Med appen Nordea ID identifierar du dig behändigt och snabbt i finansbolagets nättjänster. Appen Nordea ID är alltid standardvalet för våra kunder. De användare som inte kan börja använda appen får en kodkalkylator. 

Vi avtalar med varje användare om identifieringsmetoderna i nättjänsteavtalet. Vi skickar koderna för aktivering av appen eller kodkalkylatorn direkt till användarna efter att vi har fått nättjänsteavtalet som ni undertecknat.

Fördelar med appen Nordea ID:

 • Lätt att använda
 • Du har bankkoderna alltid med dig på din smarttelefon eller surfplatta
 • Koderna tar inte slut.
 • En och samma app kan användas för flera användarkonton, t.ex. ditt personliga användarkonto och företagets användarkonto.

Börja använda appen Nordea ID!

Du identifierar dig med appen Nordea ID då du loggar in i Nordea Finans nättjänst. Du kan sköta både dina privata och företagets bankärenden med en och samma app genom att lägga till ett annat användarkontoÖppnas i nytt fönster.
Du behöver ett giltigt nättjänsteavtal med Nordea Finans för att använda appen. Om du inte kan börja använda appen, får du en kodkalkylatorÖppnas i nytt fönster

Mer information om hur du som företagskund hos Nordea Finans börjar använda appen Nordea ID får du genom att ringa 0800 90550 / val 4 eller skicka ett meddelande till  Öppnas i nytt fönster

Aktivera appen Nordea ID

Du kan aktivera appen då du har fått en aktiveringskod och en tillfällig pinkod


 1. Ladda ner appen Nordea ID i appbutiken för din mobila enhet. Om du redan har app Nordea ID till exempel för privatbruk, kolla instruktionerna för hur lägger till ett annat användarkonto. 
  Då du har laddat ner appen kan du aktivera den. Vänligen ange inte aktiveringskoden i appen innan du har fått en tillfällig pinkod.  
 2. Öppna appen på din smarttelefon eller surfplatta genom att ge ditt användarkonto ett namn t.ex. Nordea Finans.
 3. Välj i menyn Nordea Suomi.
 4. Välj också språket för appen.
 5. Välj sedan din kundrelation, dvs. Nordea Finans företagskund.
 6. Ange aktiveringskoden.
 7. Ange den tillfälliga pinkoden.
 8. Därefter ber appen dig först skapa och sedan bekräfta din pinkod.
 9. Färdigt!

  Du kan logga in i Nordea Finans nättjänster på webbplatserna nordearahoitus.fi och nordea.fi. I övre balken väljer du Företagskunder och klickar på Logga in. I länkmenyn väljer du Nordea Finans onlinetjänster. Välj appen Nordea ID på inloggningssidan, ange ditt användar-ID och tryck på OK.
  Öppna appen och ange den pinkod du själv skapat i din smarttelefon eller surfplatta. 
Lägg till ett annat anvädarkonto
Kodkalkylatorn