Tarvitset liikennevakuutuksen, joka on Liikennevakuutuslain mukaan kaikille ajoneuvoille pakollinen.

Rahoitetulle ajoneuvolle tarvitset lisäksi vapaaehtoisen autovakuutuksen, jota usein kutsutaan kaskovakuutukseksi.

”Mitä pakollinen liikennevakuutus korvaa?”

Onnettomuuden sattuessa liikennevakuutus korvaa kaikki henkilövahingot ja lisäksi syylliseksi katsotun osapuolen vakuutuksesta korvataan syyttömän osapuolen auton vahingot. Liikennevakuutus ei siis korvaa oman auton vahinkoja. 

”Entä mitä auto- eli kaskovakuutus kattaa?”

Autovakuutuksesta korvataan oman ajoneuvosi vahingot. Vakuutusyhtiöillä on hyvin erilaisia autovakuutuksia, joihin kuuluu monenlaisia paketteja. Vakuutukseen voi esim. kuulua kolari- tai törmäysvakuutus, palovakuutus, varkausvakuutus ym.

”Usein puhutaan bonuksista. Mitä ne oikein tarkoittavat?”

Jos autovakuutuksessa on bonusoikeus, maksut tippuvat tietyn määrän joka vuosi, kun vahinkoja ei satu. Vahingon sattuessa bonuksia menettää jonkin verran. Bonukset voivat olla jopa 70–80 %, jolloin pienemmät vahingot kannattaa maksaa itse, jotta bonukset eivät laskisi. Bonukset vaihtelevat vakuutusyhtiöstä ja vakuutuksesta toiseen, joten niihin kannattaa tutustua ennen vakuutuksen ottamista.

”Entä mitä tarkoittaa omavastuu?”

Kaikissa vakuutuksissa on omavastuu, joka tarkoittaa summaa, joka jää itse maksettavaksi, kun vakuutusyhtiö vastaa loppusummasta. Myös omavastuu vaihtelee, joten tarkista se vakuutusyhtiöstäsi. 

”Missä kaikkialla vakuutukset ovat voimassa?”

Kaikkialla ETA-alueella, eli Euroopan Unionin maissa sekä Norjassa, Liechtensteinissa ja Islannissa sekä Vihreän kortin (Green Card) -maissa, joihin kuuluvat loput Euroopan maat (paitsi Kosovo) sekä jotkut Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan maat. Tarkasta kattavuus vakuutusyhtiöstäsi.

Olemme apunasi autorahoitukseesi liittyvissä kysymyksissä

Soita asiakaspalveluumme

0200 86210

Avoinna ma, pe 9.00-16.00 ja ti, ke, to 9.00-14.00 (pvm/mpm)