Kysymyksiä ja vastauksia autorahoituksesta

Kokosimme tähän vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin mm. auton vaihtamisesta, vakuutuksesta, ulkomaille matkustamisesta ja rekisterimuutoksista.

Matkustaminen

Autolla ulkomaille

”Haluan matkustaa autolla ulkomaille.”

Kun lähdet osamaksulla rahoitetulla ajoneuvolla ulkomaille, tarvitset matkaan mukaan maastavientivaltakirjan, sillä auto on virallisesti Nordea Financen omistuksessa. Sen saamiseen riittää, että autosi vakuutusturva on kohdemaassa tarpeeksi kattava ja rahoitussopimuksesi maksut ovat ajan tasalla.

Ota siis hyvissä ajoin yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tilaa maastavientivaltakirja tästä tai soittamalla asiakaspalveluumme. Euroopan alueelle se myönnetään tietyin rajoituksin kolmeksi kuukaudeksi, kuitenkin enintään kuudeksi kuukaudeksi. Vakuutusehdot saattavat myös vaihdella maittain, joten tarkista vakuutuksesi kattavuus vakuutusyhtiöstäsi, jos matkustat Euroopan ulkopuolelle. 

Ulkomaille ja Ahvenanmaalle tarvitset myös rekisteriotteen teknisen osan, jonka saat suoraan Traficomin sähköisestä palvelusta traficom.fiAvautuu uuteen ikkunaan-sivulta tai katsastusasemalta.

Lue lisää maastavientivaltakirjasta tästä. 

Maksaminen
Sopimuksen muuttaminen ja tietojen tarkistus
Vakuutus
Rekisterimuutokset
Auton vaihtaminen
Osoitteenmuutos
Lisävarusteet
Ajo-opetus