Ajankohtaista

Maastavientivaltakirjoja ei toistaiseksi myönnetä Venäjälle, Valko-Venäjälle eikä Ukrainaan.

Kun matkustat rahoitetulla autolla Suomen rajojen ulkopuolelle, tarvitset aina Nordea Financelta luvan auton maastavientiin. Lupa toimitetaan yritysasiakkaille suojatulla sähköpostilla. Henkilöasiakkaille aina asiakasviestinä Nordea Omapostiin, jonne kirjaudut oman pankkisi tunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Nordean asiakkaana maastavientivaltakirja toimitetaan sinulle Nordean verkko- ja mobiilipankkiin. Lisäksi lupa toimitetaan paperisena postitse kotiosoitteeseesi, mikäli matkasi suuntautuu Viron tai pohjoismaiden ulkopuolelle. Huolehdi tällöin, että tilaat luvan riittävän ajoissa. Luvan toimittamiseen postitse on hyvä varata noin kaksi viikkoa. 

Valtakirjan tilaamisesta perimme 30 euron palkkion. Valtakirja on voimassa tietyin rajoituksin max 6 kuukautta. 

Kiireellisesti samana arkipäivänä tilatuista ja toimitetuista maastavientivaltakirjoista perimme 55 euron palkkion. Tutustu yritysasiakkaiden hinnastoon. Huomaa, että viikonloppuna tai maanantaina matkalle lähtiessä, tulee tilaus jättää viimeistään edellisenä perjantaina klo 14 mennessä, jotta tilaus ehditään käsitellä. 

Muistathan myös varmistaa vakuutusyhtiöltäsi autosi vakuutusturvan kattavuuden ennen matkalla lähtöä. Ulkomaille tai Ahvenanmaalle lähdettäessä tarvitset mukaasi myös ajoneuvon rekisteriotteen teknisen osan, jonka voit tilata suoraan Traficomin sähköisestä palvelusta tai lähimmältä katsastusasemalta. Huom. Kun matkustat Ahvenanmaalle Suomesta, et tarvitse maastavientilupaa, ainoastaan rekisteriotteen teknisen osan.

Maastavientilupa voidaan myöntää

  • Euroopan alueelle jäljempänä ilmenevin rajoituksin
  • matkan ajaksi, kuitenkin enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Maastavientivaltakirjaa ei myönnetä muihin maanosiin suuntautuvaan matkaan. Jos matka suuntautuu Moldovaan, Kosovoon tai Turkkiin, ota yhteyttä Nordea Financen asiakaspalveluun. Maastavientivaltakirjoja ei toistaiseksi myönnetä Venäjälle, Valko-Venäjälle eikä Ukrainaan. Yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Edellytyksenä luvan myöntämiselle on, että:

  • Rahoitussopimuksen mukaiset maksut ovat ajan tasalla
  • Ajoneuvossa on voimassa oleva liikenne- ja kaskovakuutus
  • Vakuutusmaksut ovat ajan tasalla
  • Vakuutusturva kattaa luvan kohteena olevan ja vastapuolen ajoneuvon vahingot matkan kohteena olevassa maassa.

Jos luvan saamisen edellytykset eivät täyty käsittelyvaiheessa, olemme sinuun yhteydessä.