Maastavientivaltakirja

Rahoitetulla autolla voi lähteä huoletta reissuun, kun mukana on Nordea Rahoituksesta saatu maastavientivaltakirja.

Kun olet lähdössä rahoitetulla ajoneuvolla ulkomaille, tarvitset maastavientiin Nordea Rahoituksen kirjallisen luvan. Suosittelemme, että tilaat maastavientivaltakirjan hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa ennen matkan alkua. Valtakirja postitetaan sinulle kotiosoitteeseesi hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

Valtakirjan tilaamisesta perimme 30 euron palkkion. Valtakirja on voimassa pääasiallisesti 3–6 kuukautta. Poikkeustapauksissa valtakirja myönnetään vain matkan ajaksi. 

Kiireellisesti samana arkipäivänä tilatuista ja toimitetuista maastavientivaltakirjoista perimme 55 euron palkkion. Huomaa, että viikonloppuna tai maanantaina matkalle lähtiessä, tulee tilaus jättää viimeistään edellisenä perjantaina klo 14 mennessä, jotta tilaus ehditään käsitellä. Kiireellinen  maastavientivaltakirja toimitetaan sekä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen suojatulla sähköpostilla että kotiosoitteesi postitse.  

Muistathan myös varmistaa vakuutusyhtiöltäsi autosi vakuutusturvan kattavuuden ennen matkalla lähtöä. Ulkomaille tai Ahvenanmaalle lähdettäessä tarvitset mukaasi myös ajoneuvon rekisteriotteen teknisen osan, jonka voit tilata suoraan Traficomin sähköisestä palvelusta tai lähimmältä katsastusasemalta.

Maastavientilupa voidaan myöntää

  • Euroopan alueelle jäljempänä ilmenevin rajoituksin
  • matkan ajaksi, kuitenkin enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Maastavientivaltakirjaa ei myönnetä muihin maanosiin suuntautuvaan matkaan. Jos matka suuntautuu Moldovaan, Kosovoon tai Turkkiin, ota yhteyttä Nordea Rahoituksen asiakaspalveluun. Maastavientivaltakirjoja ei toistaiseksi myönnetä Venäjälle, Valko-Venäjälle eikä Ukrainaan. Yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Edellytyksenä luvan myöntämiselle on, että:

  • Rahoitussopimuksen mukaiset maksut ovat ajan tasalla
  • Ajoneuvossa on voimassa oleva liikenne- ja kaskovakuutus
  • Vakuutusmaksut ovat ajan tasalla
  • Vakuutusturva kattaa luvan kohteena olevan ja vastapuolen ajoneuvon vahingot matkan kohteena olevassa maassa.

Jos luvan saamisen edellytykset eivät täyty käsittelyvaiheessa, olemme sinuun yhteydessä puhelimitse.