Voit lähteä rahoitetulla autolla ulkomaille, kunhan sinulla on matkassa mukana maastavientivaltakirja

Maastavientivaltakirja tekee matkasta mutkattomampaa

”Miksi tarvitsen maastavientivaltakirjan?”

Auto on virallisesti Nordea Financen omistuksessa, kunnes kaikki erät on maksettu. 

”Mistä saan maastavientivaltakirjan?” 

Tilaa maastavientivaltakirja tästäAvautuu uuteen ikkunaan.

”Mitä valtakirjansaamiseen tarvitaan?”

Valtakirjan saamiselle ei ole esteitä, kunhan 

  • rahoitussopimuksen avoimet maksut on suoritettu
  • liikenne- ja kaskovakuutus on voimassa ja maksut kunnossa
  • vakuutus kattaa sinun ja vastapuolen ajoneuvon vahingot niissä maissa, joissa matkustat.

”Kuinka aikaisin valtakirja pitää hakea?”

Se kannattaa tilata noin kaksi viikkoa ennen matkan alkua. Ota myös hyvissä ajoin yhteyttä vakuutusyhtiöön ja varmista, että vakuutusturvasi on tarpeeksi kattava. Maastavientivaltakirja on maksullinen. Tutustu osamaksurahoituksen palveluhinnastoon tästäAvautuu uuteen ikkunaan. Maastavientivaltakirja toimitetaan sinulle aina asiakasviestinä Nordea Omapostiin, jonne kirjaudut oman pankkisi tunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Nordean asiakkaana maastavientivaltakirja myös Nordean verkko- ja mobiilipankissa. Mikäli matkasi suuntautuu Viron tai pohjoismaiden ulkopuolelle, toimitamme valtakirjan myös postitse kotiin.

”Olen unohtanut hakea valtakirjaa ja matkani alkaa jo tänään?”

Ei hätää, teemme maastavientivaltakirjan tällöin kiireellisenä, mutta palvelumaksu on hieman normaalia suurempi.  Tutustu osamaksurahoituksen palveluhinnastoon tästäAvautuu uuteen ikkunaan.

”Mihin maihin voin saada luvan?”

Kaikkialle Euroopan alueelle. 

Jos olet matkustamassa Moldovaan, Kosovoon tai Turkkiin, ota ennen matkaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Maastavientivaltakirjoja ei toistaiseksi myönnetä Venäjälle, Valko-Venäjälle eikä Ukrainaan. Mikäli kaskovakuutuksesi ei ole voimassa ko. maassa, ole ensin yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi ja pyydä vakuutusyhtiötä toimittamaan vakuutustodistuksen tai voit itse lähettää sen Omapostilla.

”Kuinka pitkään lupa on voimassa?”

Euroopan alueelle luvan saa matkan ajaksi, enintään kuudeksi kuukaudeksi. 

”Mitä muuta tarvitsen?”

Ahvenanmaalle tai ulkomaille lähtiessä tarvitset lisäksi rekisteriotteen teknisen osan, jonka saat katsastusasemalta tai Traficomin sähköisestä palvelustaAvautuu uuteen ikkunaan. Kun matkustat Ahvenanmaalle Suomesta, et tarvitse maastavientilupaa, ainoastaan rekisteriotteen teknisen osan.

Vaikka Suomen liikennevakuutus on voimassa Venäjällä, ovat korvaussummat siellä alhaiset, koska vahingot korvataan Venäjän lainsäädännön perusteella. Riittävän vakuutusturvan takaamiseksi voimme edellyttää vapaaehtoista liikennevakuutusta. Kysy lisää asiakaspalvelustammeAvautuu uuteen ikkunaan.  

Pohjoismaiden ulkopuolelle tarvitset vielä vakuutusyhtiöltä Green Cardin eli Vihreän kortin, joka todistaa, että ajoneuvosi liikennevakuutus on voimassa. Saat siitä tietoa vakuutusyhtiöstäsi tai osoitteesta vakes.fiAvautuu uuteen ikkunaan

Olemme apunasi autorahoitukseesi liittyvissä kysymyksissä

Soita asiakaspalveluumme

0200 86210

Avoinna ma, pe 9.00-16.00 ja ti, ke, to 9.00-14.00 (pvm/mpm)