Joskus elämäntilanteet muuttuvat, ja silloin auto ei saa olla esteenä

Voi olla, että kesken sopimuskauden haluat vaikka vaihtaa autoa – se kyllä onnistuu.

"Miten tämä onnistuu osamaksurahoituksen osalta?"

Voit vaihtaa autosi toiseen, kunhan koko jäljellä oleva osamaksuluottosi maksetaan samalla loppuun. Tarkista loppuvelkasi suuruusAvautuu uuteen ikkunaan ja kysy hyvityshintaa autollesi autoliikkeestä, jolloin autoliike voi maksaa loppuvelan Nordea Financelle. Autoliike toimittaa samalla kopion luovutus- ja kauppakirjasta Nordea Financeen, jolloin lähetämme omistajuuteen oikeuttavan varmenteen suoraan autoliikkeelle saatuamme loppusuorituksen. Halutessasi voit käyttää hyvityshinnan ja loppuvelan erotuksen uuden auton käsirahana.

"Haluaisin myydä osamaksuautoni yksityiselle ostajalle" 

Voit myydä ajoneuvosi hyvin myös kolmannelle osapuolelle, tarkoittaen muuta kuin autoliikettä. Tarkista tällöin osamaksusopimuksesi loppuvelka Autorahoituksen itsepalveluista oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla tai soittamalla asiakaspalveluumme. 

Loppuvelka maksetaan ennen ajoneuvon myyntiä samoilla maksutiedoilla kuin osamaksuerätkin, jonka jälkeen saat Nordea Financesta varmenteen. Mikäli haluat, että omistajuuteen oikeuttava varmenne lähetetään sinun sijastasi suoraan ostajalle, lähetä meille kopio luovutus- tai kauppakirjasta postitse tai Omapostin kautta. 

Traficomin luovutuskirjassaAvautuu uuteen ikkunaan tai kauppasopimuksessa tulee olla tarkat tiedot ajoneuvosta, myyjästä (osamaksuvelallisesta) ja ostajasta sekä osamaksuvelallisen että ostajan allekirjoitus ja nimenselvennys.

"Miten toimin jos haluan siirtää sopimuksen toiselle henkilölle?"

Jos haluat siirtää osamaksusopimuksesi toisen henkilön nimiin, täytä ensin oheinen siirtohakemus ja lähetä se liitteiden kera meille. Hakemuksen perusteella teemme luottopäätöksen ja mikäli päätös on myönteinen, lähetämme varsinaisen siirtosopimuksen molemmille allekirjoitettavaksi. Siirtosopimuksella uusi haltija sitoutuu suorittamaan jäljellä olevan osamaksusopimuksen velan ehtojen mukaisesti.

Huomioithan että sopimukseen mahdollisesti liitettyä Liikennekaskovakuutusta ei voida siirtää sopimuksen mukana, vaan uuden velallisen tulee hankkia ajoneuvolle uusi vakuutus. Uuden velallisen tulee toimittaa kopio vakuutustodistuksesta siinä vaiheessa kun varsinainen siirtosopimus on allekirjoitettu. 

Sopimuksen siirtoon tarvittava aika on noin  2–4 viikkoa ja siirrosta veloitetaan palveluhinnaston mukaiset kulut. Varmistathan, että siirtohetkellä sopimuksen maksuerät ovat ajan tasalla.

Jos kyseessä on kuolinpesän sopimuksen siirto, tarvitsemme kaikkien kuolinpesän osakkaiden hyväksynnän sopimuksen siirtoon. Lähetä hakemuksen mukana myös perukirja sekä vainajan katkeamattomat virkatodistukset 15 ikävuodesta lähtien tai vastaavasti maistraatin vahvistaman osakasluettelon. 

Hakemuksen täyttäminen

  1. Avaa siirtohakemusAvautuu uuteen ikkunaan tästä.
  2. Täytä hakemukseen tarkasti sekä nykyisen asiakkaan että hakijan (tulevan velallisen) tiedot. 
  3. Tulosta hakemus.
  4. Allekirjoita hakemus, niin nykyinen kuin tuleva velallinen sekä mahdolliset yhteisvastuulliset.
  5. Ota liitteeksi kopio hakijan (uuden velallisen) ajokortin molemmilta puolilta. Mikäli hakemuksella on yhteisvastuullinen hakija, lähetä kopio myös hänen ajokortin molemmista puolista.
  6. Lähetä hakemus liitteineen sähköisesti joko Nordean Omapostin, Nordean verkko- tai mobiilipankin viestinä, tai paperisena postitse. Sähköisesti lähetetyn hakemuksen käsittely on nopeampaa.

Sopimuksen allekirjoittaminen sähköisesti

Jos päätös siirrosta on myönteinen, lähetämme sopimuksen allekirjoitettavaksi sähköisesti jos muuta ei ole hakemuksella valittu. Jokainen allekirjoittaja saa tiedon allekirjoitusta odottavasta asiakirjasta. Varsinainen allekirjoittaminen tehdään Nordean Omapostissa, jonne kirjaudutaan oman pankkisi tunnuksilla. Nordean asiakkaana voit allekirjoittaa sopimuksen myös Nordean verkko- ja mobiilipankissa. 

Kun sopimus on allekirjoitettu

Jotta voimme toteuttaa velallisen vaihdon, allekirjoitetun sopimuksen lisäksi tarvitsemme kopion uuden velallisen vakuutustodistuksesta. Kopion todistuksesta toimitat kätevästi viestin liitteen, joko kirjautumalla Nordean Omapostin jonne kirjaudutaan oman pankkisi tunnuksilla, tai Nordean verkko- tai mobiilipankkiin. Valitse uuden viestin aiheeksi ’Nordea Rahoitus’. Voit pyytää myös vakuutusyhtiötäsi toimittamaan todistuksen suoraan meille.  

Hakemuksen sekä liitteiden toimitus tarkemmin

Sähköisesti Nordean Omapostin tai Nordean verkko- tai mobiilipankin viestinä. 

  • Valitse uusi viesti, viestin aiheeksi ’Nordea rahoitus’. Kirjoita viestiin mitä olet toimittamassa ja lisää liitetiedostoon kopio lähetettävästä asiakirjasta. Lähetä viesti meille. 

Postitse osoitteeseen: 

Nordea Rahoitus Suomi Oy

Luotonmyöntö/Autorahoitus VO2140 

00020 NORDEA

Haluan tietää miten paljon minulla on vielä osamaksua jäljellä

Tarkista jäljellä oleva pääomavelkasi Autorahoituksen itsepalveluista.Avautuu uuteen ikkunaan. Oman luottosi tiedot näet myös Nordean verkkopankista, kunhan luottosi on liitetty sinne. Saat liitettyä luottosi tiedot Nordean verkkopankkiin soittamalla asiakaspalveluumme tai lähettämällä meille viestin Nordean verkkopankista tai Nordean Omapostista.

Asiakaspalvelumme auttaa loppuvelka-asioissa myös puhelimitse ja Nordean Omapostin kautta. Huomioithan, että pankkisalaisuuden vuoksi loppuvelka kerrotaan ainoastaan osamaksuvelalliselle.

Olemme apunasi autorahoitukseesi liittyvissä kysymyksissä

Soita asiakaspalveluumme

0200 86210

Avoinna ma–pe klo 9-16.30 (pvm/mpm)