Rahoituslaitoksena meitä velvoittaa monet lait, joilla pyritään ehkäisemään esimerkiksi rahanpesua, terrorismia ja taloudellista rikollisuutta. 

Esitämme sinulle kysymyksiä, kun sinusta tulee asiakkaamme ja myös sen jälkeen aika ajoin asioidessasi.

Käsittelemme kaikkia antamiasi tietoja luottamuksellisesti ja pankkisalaisuutta koskevien lakien mukaisesti. Voimme käyttää antamiasi tietoja esimerkiksi silloin, kun meillä on velvollisuus arvioida palvelun soveltuvuutta sinulle. Tällöin meidän ei tarvitse kysyä sinulta samoja asioita useampaan kertaan.

Päivitämme säännöllisesti asiakkaidemme tuntemistietoja

Pyydämme asiakkaitamme aika ajoin päivittämään henkilöllisyyteen ja pankkiasiointiin liittyviä tietoja. Asiakastietojen on tärkeä olla ajan tasalla, jotta asiointi olisi mahdollisimman mutkatonta ja turvallista. Jos olet saanut meiltä pyynnön päivittää asiakastiedot, niin teethän sen mahdollisimman pikaisesti.

Vaikka päivityspyynnön taustalla on pankkien ja rahoituslaitosten lakiin perustuva velvollisuus tuntea omat asiakkaansa, kyseessä on ennen kaikkea asiakkaan etu. Asiakastietojen päivitystä tehdään asiakkaiden turvaamiseksi ja erilaisten identiteettivarkauksien ja muiden väärinkäytösten estämiseksi.

Valppaana verkossa

Turvallisuutesi on meille tärkeää. Varmista, että käyttämäsi laite on suojattu, virustorjuntaohjelma on päivitetty ja palomuuri on toiminnassa. 

Ole valppaana, kun asioit verkossa ja avaat tuntemattomista lähteistä tulevia sähköposteja ja linkkejä. 

Millaisia kysymyksiä esitämme?

Rahoituslaitoksilla on lakisääteinen velvollisuus tunnistaa ja tuntea asiakkaansa. Rahoituslaitoksen täytyy henkilötietojen lisäksi olla riittävät tiedot muun muassa asiakkaan toiminnasta, taloudellisesta asemasta ja varojen alkuperästä. Kaikkia antamiasi tietoja käsitellään luottamuksellisesti pankkisalaisuutta koskevien lakien mukaisesti.

Tarkistamme henkilötiedot, sekä pankkiasiointiin liittyviä tietoja. Kysymme muun muassa kansalaisuutta, syntymämaata, verotusmaata ja tulojen alkuperää, jolla maksat luottoasi. Saatamme kysyä sinulta esimerkiksi varojen alkuperästä. Meidän täytyy myös selvittää, oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö (PEP), tällaisen henkilön perheenjäsen tai läheinen yhtiökumppani. Tämä ei tarkoita, että kysyisimme poliittisia mielipiteitäsi. 

Kysymyksiä ja vastauksia