Rahoitus helposti autoliikkeestä

Osamaksurahoituksen saat autoliikkeistä. Kun olet löytänyt mieleisesi ajoneuvon yrityksellesi, myyjä hoitaa luoton hakemisen ja avaamisen puolestasi. Maksat vain käsirahan tai annat yrityksesi nykyisen ajoneuvosi vaihdossa.

Osamaksurahoituksen kohteena voi olla niin uusi kuin käytetty autokin. Merkillä tai mallillakaan ei ole väliä. Emme myöskään vaadi erillisiä vakuuksia, sillä ostamasi ajoneuvo toimii rahoituksen vakuutena. 

Liikkeessä lasketaan yrityksellesi sopiva kuukausierä ja maksuaikaa voimme tarjota jopa viisi vuotta. Käsirahaksi käy myös yrityksesi nykyinen ajoneuvo. 

Mikäli haluat niin osamaksurahoituksen voi aina maksaa takaisin kesken sopimuskauden. Kun koko rahoitus on maksettu pois, on auto yrityksesi omaisuutta. 

Näistä voi olla hyötyä

 • Osamaksurahoituksen hinnaston näet tämän sivun alalaidasta
 • Osamaksurahoituksen lomakkeet löydät tämän sivun alalaidasta

Ominaisuudet

 • Uusiin ja käytettyihin ajoneuvoihin
 • Kiinteä kuukausimaksu
 • Luottoaika 1–5 vuotta
 • Käsiraha tai vaihtokohteen arvo 20–30 % käteishinnasta

Hyödyt

 • Ajoneuvo toimii vakuutena
 • Hankinta yrityksellesi sopivissa erissä
 • Luottopäätös heti kaupanteon yhteydessä
 • Velan voi maksaa pois koska tahansa

Näin osamaksurahoitus toimii

Laskimme sinulle muutamia esimerkkejä osamaksurahoituksesta.

Esimerkkilaskelma 1. Auton hinta 18 000 €

 • Auton hinta 18 000 €, käsirahan osuus 3 000 €, rahoitettava määrä 15 180 €
 • 5 vuoden maksuajalla 301 €/kk

Laskelmassa käytetty korko on 5,9 %. Luoton perustamismaksu 180 € ja käsittelymaksu 8 €/kk sisältyvät kuukausierään. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 15 180 €:n luotolle 60 kk:n maksuajalla on 7,79 % ja luottohinta 21 046 €. (05/2019)

Esimerkkilaskelma 2. Auton hinta 48 000 €

Auton hinta 48 000 €, käsirahan osuus 9 600 €, rahoitettava määrä 38 580 €.

4 vuoden maksuajalla 904 €/kk.

Laskelmassa käytetty korko on 5,9 %. Luoton perustamismaksu 180 € ja käsittelymaksu 8 €/kk sisältyvät kuukausierään. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 38 580 €:n luotolle 48 kk:n maksuajalla on 6,79 % ja luottohinta 53 390 €. (05/2019) 

Laskelmat ovat esimerkkejä, lopullinen laskelma tehdään myyjäliikkeessä rahoitustarjouksen yhteydessä. 

Autolla ulkomaille
Auton vaihto ja myynti
Rekisteröintimuutokset
Sopimuksen päättyessä
Sopimusmuutokset ja laskutus
Vakuutukset
Palveluhinnasto

Rekisteröintimuutokset

Muutoksia rekisteröintitietoihin? Haluatteko ajoneuvonne helposti pois liikenteestä tai sinne takaisin? Vai haluatteko rekisteröidä maksetun ajoneuvon yrityksenne nimiin? Täältä lisätietoa.

Toisen haltijan lisääminen ajoneuvon rekisteriotteeseen

Ajoneuvon rekisteriin voidaan lisätä toinen haltija. Ota tällöin yhteyttä asiakaspalveluumme. Toisen haltijan ei tarvitse olla sopimussuhteessa Nordea Financeen. Veloitamme lisäyksestä hinnaston mukaisen 20 € palkkion ja Traficomin hinnaston mukainen kulu.

Liikennekäytöstä poisto

Rahoitettu ajoneuvo voidaan poistaa liikennekäytöstä, mikäli vakuutusyhtiö korvaa liikennekäytöstä poiston aikana mahdollisesti tapahtuvat vahingot. Tarkasta vakuutusyhtiöstä vakuutusturvasi kattavuus rahoitetulle ajoneuvolle liikennekäytöstä poiston ajaksi.

Liikennekäytöstä poiston voit tehdä olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Liikennekäytöstä poistosta perimme hinnastomme mukaisen palkkion ja Traficomin voimassa olevan hinnaston mukaisen kulun.

Huomioithan, että liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa ennen kuin se on rekisteröity takaisin liikennekäyttöön.

Liikennekäyttöön otto

Kun haluat ajoneuvon takaisin liikennekäyttöön, ole ajoissa yhteydessä asiakaspalveluumme. Liikennekäyttöön otosta perimme hinnaston mukaisen palkkion ja Traficomin voimassa olevan hinnaston mukaisen kulun. Liikennekäyttöön otosta kannattaa ilmoittaa myös vakuutusyhtiöön.

Halutessasi voit tehdä muutokset myös verkkopankkitunnuksilla Traficomin verkkopalvelussa.

Vakuutusyhtiön vaihto

Jos haluat vaihtaa vakuutusyhtiötä, tee uusi vakuutushakemus haluamassasi vakuutusyhtiössä ja pyydä vakuutusyhtiötä ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme. Vakuutusyhtiö ilmoittaa tarvittavat tiedot ja me hoidamme vakuutusyhtiön vaihdon suorarekisteröintinä.

Vakuutusyhtiön vaihdosta veloitamme voimassa olevan hinnaston mukaisen kulun sekä Traficomin hinnaston mukaisen kulun.

Ajoneuvon rekisteröinti sopimuskauden päätyttyä

Kun osamaksuvelka on maksettu, varmenne rekisteröintiä varten toimitetaan sinulle postitse ja sinun tulee rekisteröidä ajoneuvo omiin nimiisi, esimerkiksi Traficomin verkkosivuilla. Ajoneuvon luovutuspäivämäärä on varmenteen postituspäivä. Ajoneuvohallintokeskuksen mukaan ajoneuvo tulee rekisteröidä uuden omistajan nimiin seitsemän päivän kuluessa varmenteen luovutuspäivämäärästä.

Sopimusmuutokset ja laskutus

Tarvitseeko yrityksesi tehdä muutoksia osamaksusopimukseen? Tai onko tarvetta sopia maksuajoista? Näihin ja muihin sopimusasioihin löydät tietoa täältä.

Osamaksuerien laskutus

Sopimuskauden alussa saat postitse sopimuksen makusuunnitelman ja tilisiirron, joissa ovat maksutiedot koko sopimuskaudeksi. Viitenumero ja summa pysyvät samana koko sopimuskauden ajan, poikkeuksena sopimukset, joiden viimeinen erä on sovittu muita eriä suuremmaksi. Jos olet valinnut A1-Liikennekaskon, vakuutusmaksut laskutetaan osamaksuerien lisäksi samalla laskulla.

Verkkolasku

Yrityksesi on mahdollista käyttää verkkolaskutusta. Mikäli haluat siirtyä paperilaskulta verkkolaskutukseen, voit tilata verkkolaskun täältä.

Maksuajan muutos 

Mikäli alunperin sovittu maksuaika ei jostain syystä ole sopiva, niin voit sopia kanssamme uudesta maksuajasta, ole tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme joko soittamalla tai Nordean verkkopankin postilla. Pankkisalaisuuden säilyttämiseksi emme voi sopia luottoon liittyvistä asioista avoimen sähköpostin välityksellä.

Eräpäivän muutos

Jos haluat vaihtaa eräpäivää pysyvästi tai tilapäisesti yhden maksuerän osalta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Eräpäivän muutoksesta veloitamme hinnaston mukaisen palkkion.

Luoton lyhentäminen suuremmalla kertasummalla

Voit lyhentää osamaksusopimustanne maksamalla suuremman kertasumman. Jotta suoritus lyhentäisi pelkästään velkapääomaa ja vaikuttaisi sopimuksen kokonaiskoron määrään, tulee sopimukselle tehdä maksuohjelman muutos. Maksuohjelman päivittämisen sekä jäljellä olevan velan maksuehdot voit sopia olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse tai Nordea verkkopankin postin kautta. 

Maksusuunnitelman muutoksesta veloitamme hinnaston mukaisen palkkion.

Mikäli et halua tehdä maksuohjelman muutosta, suoritus kirjataan tulevien osamaksuerien maksuksi. Tällöin suoritus lyhentää pääomaa, tulevien kuukausierien korkoa ja käsittelymaksua.

Luoton maksaminen pois ennen sopimuksen päättymistä

Jos haluat maksaa luoton pois ennenaikaisesti, saat tiedon loppuvelasta Nordean verkkopankista tai soittamalla asiakaspalveluumme. Jos maksat loppuvelan muuna, kuin eräpäivänä, lasketaan korko aina seuraavaan eräpäivään saakka. Loppuvelan voit suorittaa samoilla tili- ja viitenumeroilla kuin aiemmat osamaksusopimuksen erät.

Pankkisalaisuuden säilyttämiseksi emme voi kertoa loppuvelkatietoa avoimen sähköpostin välityksellä. Puhelimitse loppuvelka voidaan kertoa ainoastaan sopimuksen omistajalle. Yrityksessäsi sopimuksen omistajaksi katsotaan yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö. Luoton ennenaikainen maksu ei aiheuta ylimääräisiä kustannuksia.

Osamaksurahoitus kirjanpidossa käyttöominaisuutta

Kirjanpidossa ajoneuvo kirjataan yrityksesi käyttöomaisuuteen ja siitä tehdään normaalit käyttöomaisuuspoistot. Luoton korot ovat vähennettäviä kuluja. Jos auton käytöstä on oikeus tehdä arvonlisäverovähennys, se tehdään ostohinnasta.

Vakuutukset

Sattuiko vahinko, ei hätää. Täältä löydät neuvoja miten toimia.

Vahingon sattuessa

Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön. Ajoneuvon vahingot tulee korjauttaa merkkikorjaamolla. Osamaksuluotolla rahoitettu ajoneuvo on luoton vakuutena ja tästä syystä ajoneuvo tulee aina korjata. Korjaamo lähettää korjauslaskun vakuutusyhtiöön.

Vahinkoilmoituksen teet kätevästi Ifin verkkopalvelussa. Linkin verkkopalveluun löydät Lomakkeet osiosta.

If vahinkovakuutusyhtiön myöntämän Liikennekaskon vakuutuspalvelun yhteystiedot:

 • Sähköposti: yritysryhmat@if.fi
 • Puhelin: 010 19 16 16
 • Palvelemme arkisin klo 8-17

Kertakorvaus

Osamaksuluoton vakuutena olevalle henkilöautoille ei voida maksaa kertakorvausta. Auto tulee aina korjauttaa merkkikorjaamolla. 

Muillekin ajoneuvoille suosittelemme aina korjauttamista merkkikorjaamolla kertakorvauksen sijaan. Kaikki kertakorvaukset käsitellään tapauskohtaisesti. 

Koska ajoneuvo on osamaksuluoton vakuutena, on kertakorvauksen edellytyksenä ajoneuvon asianmukainen korjaus ja vahinkotarkastajan suorittaman hyväksyntä.  

Vakuutusyhtiön vaihto

Jos haluat vaihtaa vakuutusyhtiötä, tee uusi vakuutushakemus haluamassasi vakuutusyhtiössä ja pyydä vakuutusyhtiötä ilmoittamaan tiedot uudesta vakuutuksesta meille.

Mikäli vakuutusyhtiön vaihto edellyttää muutoksia ajoneuvorekisteriin, pyydä vakuutusyhtiötä lähettämään muutospyyntö ja vakuutustodistus asiakaspalveluumme.

Muutoksesta veloitamme Traficomin kulun lisäksi hinnaston mukaisen palkkion.

Lunastus

Lunastustapauksissa vakuutusyhtiön edustajan tulee olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Osamaksun palveluhinnasto yritysasiakkaille

Palveluhinnasto, voimassa 1.1.2023 alkaen

Järjestelypalkkio 0,5 % sopimuksen pääomasta, kotimainen / tuontisopimukset, vähintään

300 / 600 €
Laskutuspalkkio9 €

Ennakkosopimuksen laatiminen (sis. ensimmäisen maksun), 

seuraavat maksut, kpl

175 €

90 €

Ennakkotilan jatkaminen / sopimus175 €
Remburssi tai termiinikauppa850 €

Pankkitakaus, kotimainen

ulkomainen

175 €

350 €

Henkilö- tai yritystakaus / takaus
90 €
Muu vakuus (esim. panttaus)175 €
Maksusuunnitelman muutos200 €
Suurempi kertalyhennys50 €
Sopimuksen siirto / fuusiot300 €
Eräpäivän muutos
50 €
Rekisteröintimuutokset (hintaan lisätään kulloinkin Traficomin voimassa olevan hinnaston mukainen rekisteröintikulu)
30 €
Sopimuksen kohteiden osalunastus / kohde
100 €
Kopio tositteista / sopimuksista, kirjallinen vahvistus tai tilatut raportit 30 €
Korkotodistus tai saldovahvistus; lain saatavien perinnästä 4 §:n mukaisesti yksi erittely vuodessa ilmainen, seuraavat30 €
VastuuerittelyPankin hinnaston mukainen
Ajo-opetuslupa30 €

Maastavientivaltakirja

kiireellinen / käsittely saman päivän aikana

50 €

75 €

Kertakorvausvaltakirja vakuutusyhtiölle50 €

Erikseen sovittavat selvitykset / muutokset; veloitus käytetyn ajan mukaan aina alkavalta tunnilta, vähintään 100 €

100 € / h
Huomautuskirje/huomautussoitto12 €
Tratta42 €
Tratan protestointi58 €
Hinnat ovat arvonlisäverottomia. Sopimusehdoilla voidaan poiketa tästä hinnastosta. Lisäksi veloitetaan mahdolliset ulkoiset kustannukset, jotka Nordea Financelle aiheutuvat toimenpiteestä.

Perintä- ja maksusuunnitelman muutoskulujen osalta noudatamme aina kulloinkin voimassaolevaa perintälainsäädäntöä.