Verkko-ostosten vahvistaminen Mastercard-kortilla

Kaikkiin yli 30 euron arvoisiin verkko-ostoksiin vaaditaan kortilla maksaessasi vahva tunnistautuminen. Vahva tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että pelkkä kortin numero ja CVC-koodi ei enää riitä, vaan pitää tunnistautua vahvasti Nordea ID -sovelluksella.

Korttioston vahvistaminen vahvalla tunnistautumisella johtuu EU:n toisesta maksupalveludirektiivistä, eli Payment Services Directive 2. Vahva tunnistautuminen verkko-ostoksissa parantaa verkko-ostamisen turvallisuutta ja se koskee kortilla maksamista kaikissa Euroopan talousalueella toimivissa verkkokaupoissa.

Näin saat Nordea ID -sovelluksen käyttöösi, olitpa minkä pankin asiakas tahansa

Olitpa minkä pankin asiakas tahansa, Nordea ID -sovelluksella vahvistat Stockmann, Finnair Plus tai TUOHI Mastercard -kortilla tekemiesi verkko-ostosten maksut turvallisesti ja helposti.

Toimi näin:

1 Varmista aluksi, että asiakastiedoissasi on oikea puhelinnumero. Voit tarkistaa puhelinnumerosi tai muuttaa sen:

2 Lataa itsellesi ilmainen Nordea ID -sovellus App Store tai Google Play -sovelluskaupasta ja ota sovellus käyttöön oman pankkisi pankkitunnuksilla.

(Muiden pankkien pankkitunnuksilla valitset Nordea ID -sovelluksen käyttöönotto vaiheessa ”Minulla on ainoastaan Nordean maksukortti” -vaihtoehdon).

Tehdessäsi verkko-ostoksia Stockmann, Finnair Plus tai TUOHI Mastercard -kortillasi hoidat vahvan tunnistautumisen Nordea ID -sovelluksella. 

Mikäli olet Nordea pankin henkilöasiakas ja sinulla on jo käytössäsi Nordea ID -sovellus, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Käytät sovellusta normaaliin tapaan verkko-ostosten yhteydessä tunnistautumiseen.
(Nordea pankin henkilöasiakkaana valitset Nordea ID -sovelluksen käyttöönotto vaiheessa ”Nordean henkilöasiakas” -vaihtoehdon).


Milloin käytän Nordea ID -sovellusta vs. oman pankkini sovellusta/tunnistautumista?

Jos sinulla on Stockmann, Finnair Plus tai Tuohi Mastercard -kortti ja olet maksamassa ostosta kortillasi verkkokaupassa tai sovelluksissa, käytät vain oston vahvistamiseen Nordea ID -sovellusta.  Muun pankin asiakkaan, kaikki muu tunnistautuminen eri palveluissa hoidetaan oman pankkisi (esim. OP tai S-Pankki) sovelluksella/tunnistautumismenetelmällä.

Mikäli olet Nordea pankin henkilöasiakas, hoituu Mastercard korttiostojen yhteydessä oston vahvistaminen, sekä kaikissa muissa palveluissa vahva tunnistautuminen Nordea ID -sovelluksella.

Kortin Internet-käyttö

Verkkomaksamisen yleistyttyä haluamme varmistaa, että voit maksaa kortillasi turvallisesti Internetissä. Verkko-ostokset onnistuvat Mastercard-kortilla kun sallit korttisi Internet-käytön ja sinulla on käytössäsi Nordea ID -sovellus.

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Mastercard Identity Check
Verkkokäytön salliminen
Sovelluksen käyttöönotto muiden pankkien pankkitunnuksilla
Korttioston vahvistaminen
Verkkouhkapelaamisen esto
Usein kysyttyä