Lähimaksaminen ja mobiilimaksaminen

Kortissa olevalla lähimaksuominaisuudella voit maksaa alle 50 euron suuruisia ostoksia helposti ja nopeasti vain viemällä maksukorttisi maksupäätteen lähelle. Mobiilimaksamiseen et tarvitse korttia eikä mobiilimaksulle ole alarajaa, riittää kun viet älypuhelimesi vain maksupäätteen lähelle.

Lähimaksaminen on helppoa ja nopeaa

Mobiilimaksu ja kortin lähimaksuominaisuus – pidetään etäisyyttä.

Maksutavasta riippuen voimme lisätä fyysistä etäisyyttä ja vähentää yhteisten pintojen koskettelua. Mobiilimaksu on hyvä vaihtoehto koska voit luottosi käyttövaran puitteissa maksaa suuriakin kertasummia koskematta mihinkään.

Kortissa olevan lähimaksuominaisuudella voit maksaa ostoksia 50 euroon asti. Lähimaksuominaisuus löytyy kaikista uusista ja uusittavista korteista. Kortissa oleva kaarisymboli kertoo onko kortissa lähimaksuominaisuus. Lähimaksuominaisuuden tunnistat kortin etupuolella olevasta kaarisymbolista. Alle 50 euron suuruisissa maksuissa sinun ei tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua (PIN) - viet vain maksukorttisi lähelle maksupäätettä. Lähimaksaminen on mahdollista kaikissa maksupäätteissä, joissa on lähimaksamisesta kertova kaarisymboli ja jotka hyväksyvät lähimaksuja.

Finnair Plus-, Stockmann Mastercard ja TUOHI Mastercard –korttien luotto- eli credit-ominaisuudella voit tehdä lähimaksuja . Veloitus tapahtuu aina luottotililtä eli kortin credit-ominaisuudelta riippumatta siitä onko sinulla yhdistelmäkortti vai pelkkä credit-kortti.

Näin teet lähimaksun

Maksaessasi lähimaksuominaisuudella varustetulla kortilla ensimmäistä kertaa, syötä kortti maksupäätteeseen ja näppäile tunnuslukusi. Finnair Plus Mastercard-, Stockmann Mastercard ja TUOHI Mastercard -korteilla lähimaksu on liitetty credit- eli luotto-ominaisuuteen. Korttisi lähimaksuominaisuus on nyt aktivoitu, ja voit jatkossa maksaa pieniä ostoksia ilman tunnusluvun näppäilyä.

Lähimaksaminen sujuvoittaa asiointia sekä takaa, ettei tunnusluku joudu asiattomien haltuun. Isommat ostokset maksetaan edelleen käyttäen korttiin kuuluvaa tunnuslukua. Tunnuslukua pyydetään myös satunnaisesti myös lähimaksuissa turvallisuussyistä, joten lähimaksu on turvallinen käyttää.

Maksa puhelimella - maksukortti aina mukanasi

Apple Payn ja Google Payn avulla voit nyt hoitaa korttimaksusi kaupoissa helposti puhelimellasi. Ne toimivat lähimaksun tavoin, mutta ilman ylärajaa luottosi käyttövaran puitteissa. Liitä Mastercard-korttiisi Apple Pay tai Google Pay -maksusovellus jo tänään. Aktivoinnissa ei mene minuuttia kauempaa.  

Apple Pay ja Google Pay käyttöönoton voit tehdä oman pankkisi pankkitunnuksillasi Nordea Wallet -sovelluksessa. 

Nordea Walletin voit ottaa käyttöösi Nordean, Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, S-Pankin, OmaSp:n, Osuuspankin tai Ålandsbankenin tunnuksilla.

Tutustu Nordea WalletAvautuu uuteen ikkunaan, Apple PayhinAvautuu uuteen ikkunaan ja Google PayhinAvautuu uuteen ikkunaan.