Lähi- ja mobiilimaksaminen on helppoa ja nopeaa

Mobiilimaksu ja kortin lähimaksuominaisuus täydentävät maksamisen vaihtoehtojasi.

Mobiilimaksu on hyvä vaihtoehto, sillä sinun ei tarvitse kantaa mukana lompakkoa tai maksukortteja, riittää että käytät esim. älypuhelintasi maksupäätteen lähellä.  Mobiilimaksuissa ei myöskään ole ylärajaa ja voit maksaa ostoksesi kortin käyttövarasi puitteissa.

Kortin lähimaksuominaisuus

Kortissa olevan lähimaksuominaisuudella voit maksaa ostoksia 50 euroon asti. Lähimaksuominaisuus löytyy kaikista uusista ja uusittavista korteista. Kortissa oleva kaarisymboli kertoo onko kortissa lähimaksuominaisuus. Lähimaksuominaisuuden tunnistat kortin etupuolella olevasta kaarisymbolista. Alle 50 euron suuruisissa maksuissa sinun ei tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua (PIN) - viet vain maksukorttisi lähelle maksupäätettä. Lähimaksaminen on mahdollista kaikissa maksupäätteissä, joissa on lähimaksamisesta kertova kaarisymboli ja jotka hyväksyvät lähimaksuja.

Finnair Plus-, Stockmann Mastercard ja TUOHI Mastercard –korttien luotto- eli credit-ominaisuudella voit tehdä lähimaksuja. Veloitus tapahtuu aina luottotililtä eli kortin credit-ominaisuudelta riippumatta siitä onko sinulla yhdistelmäkortti vai pelkkä credit-kortti.

Näin teet lähimaksun

Maksaessasi lähimaksuominaisuudella varustetulla kortilla ensimmäistä kertaa, syötä kortti maksupäätteeseen ja näppäile tunnuslukusi. Finnair Plus Mastercard-, Stockmann Mastercard ja TUOHI Mastercard -korteilla lähimaksu on liitetty credit- eli luotto-ominaisuuteen. Korttisi lähimaksuominaisuus on nyt aktivoitu, ja voit jatkossa maksaa pieniä ostoksia ilman tunnusluvun näppäilyä.

Lähimaksaminen sujuvoittaa asiointia sekä takaa, ettei tunnusluku joudu asiattomien haltuun. Isommat ostokset maksetaan edelleen käyttäen korttiin kuuluvaa tunnuslukua. Tunnuslukua pyydetään myös satunnaisesti myös lähimaksuissa turvallisuussyistä, joten lähimaksu on turvallinen käyttää.

Mobiilimaksaminen

Maksa puhelimella - maksukortti aina mukanasi

Apple Payn ja Google Payn avulla voit nyt hoitaa korttimaksusi kaupoissa helposti puhelimellasi. Ne toimivat lähimaksun tavoin, mutta ilman ylärajaa luottosi käyttövaran puitteissa. Liitä Mastercard-korttiisi Apple Pay tai Google Pay -maksusovellus ja maksut onnistuvat myös mobiilissa kun sille tarvetta ilmaantuu.

Apple Pay ja Google Pay -sovellusten käyttöönoton voit tehdä Nordean mobiilipankissa

Mikäli sinulla on muun pankin pankkitunnukset, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme lähettämällä viesti Nordea Omapostin kautta, niin aktivoimme korttisi Apple Walletiin tai Google Walletiin. 

Tutustu tarkemmin mobiili- ja älymaksamiseenAvautuu uuteen ikkunaanApple PayhinAvautuu uuteen ikkunaan ja Google PayhinAvautuu uuteen ikkunaan.

Nordea Wallet -sovellus poistuu käytöstä 12.6.2023 
Korttitapahtumat näet jatkossa Nordea Rahoituksen OmaLuotto-palvelussa.
Tutustu palveluun osoitteessa nordeafinance.fi/omaluotto
Mikäli sinulla on Nordean pankkitunnukset voit seurata korttitapahtumia Nordean mobiilipankissa.