Tuohi Mastercard – tuo kevään kotiin ja puutarhaan

Usein me suomalaiset välttelemme luotolla maksamista viimeiseen asti ja haluamme maksaa isojakin hankintoja käteisellä. Joskus kuitenkin, erityisesti isoissa hankinnoissa, kannattaisi maksaa luottokortilla monestakin syystä.

Auringon ensisäteet piristävät mieltä ja saavat ajatukset vaeltamaan jo tulevaan kesään, sekä sitä edeltäviin kevätpuuhiin. Lisääntyvä valo voi paljastaa jo elämää nähneiden parvekekalusteiden todellisen nykykunnon ja mökkilaiturikin pitäisi tänä vuonna huoltaa. Paljukin voisi houkutella teinit mökille hieman helpommin. Tuohi Mastercard on suunniteltu tuomaan joustoa kotisi tarpeisiin, syntyivätpä ne sitten yllättävistä menoista tai harkituista haaveista. Jotta kevätaurinko ei sokaisisi uusia hankintoja tehdessä, nämä viisi vinkkiä auttavat tekemään ostoksia järkevämmin.

Viisi vinkkiä keväthankintoihin

1. Maksaminen luotolla voi tuoda lisäturvaa 

Usein me suomalaiset välttelemme luotolla maksamista viimeiseen asti ja haluamme maksaa isojakin hankintoja käteisellä. Joskus kuitenkin, erityisesti isoissa hankinnoissa, kannattaisi maksaa luottokortilla monestakin syystä.

Ensinnäkin maksamalla ostoksesi Tuohi Mastercardin luotto-ominaisuudella saat ostoksellesi kuluttajansuojalain mukaisen turvan. Tämä antaa sinulle suojaa esimerkiksi myyjän konkurssin varalta, koska voit tehdä korttireklamaation myös luotonantajalle, jos ostokset eivät suju sovitusti.

Hankinta saattaa myös hetkellisesti kuormittaa paljon talouttasi, jolloin luotto-ominaisuus mahdollistaa tarvittaessa ostoksen suorittamisen pienemmissä erissä korollisella luottoajalla. Vaihtoehtoisesti sinulla on mahdollisuus välttää koron kertyminen ostoksellesi suorittamalla ostos kerralla kokonaan pois ensimmäisen luottokorttilaskun eräpäivään mennessä. 

2. Osta vähemmän, mutta järkevämmin 

Hyvä ja laadukas tuote yleensä kestää aikaa ja voi säästää rahaa ja hermoja pitkässä juoksussa. Monestakin näkökulmasta on usein parempi ostaa asioita, joiden elinkaari on mahdollisimman pitkä. Oston yhteydessä olisikin syytä kiinnittää huomiota erityisesti ostettavan tuotteen laatuun ja pitkäikäisyyteen. 

Korkea hinta ei aina indikoi laatua, vaikka usein laadukkaat tuotteet voivatkin olla hieman kalliimpia. Hyvää laatua etsiessä kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi tuotteen materiaaleihin – onko materiaali kestävää, tarkoitukseen soveltuvaa ja voiko sitä huoltaa tai korjata helposti? Hyvän laadun tunnistaa monesta asiasta, mutta pitkä takuuaika voi olla yksi merkki siitä, että tuotteen valmistaja myös itse luottaa myymäänsä tuotteeseen. 

Oston yhteydessä on hyvä miettiä sitä, miellyttääkö tuote omaa silmää vielä kymmenen vuoden päästä. Jos oma mieli ja tyyli on muuttuvainen, voi miettiä myös miellyttäisikö tuote vielä jonkun muun silmää, jos itse kyllästyy. Jos tuotteen saa helposti myytyä eteenpäin tarvittaessa, on se silloin riskittömämpi ostaa. 

3. Vertaile verkossa turvallisin mielin

Netissä tuotteiden selailu ja hintojen vertailu on paitsi helppoa, usein myös kannattavaa puuhaa. Monia tuotteita voi esimerkiksi löytää edullisemmin ulkomaisesta verkkokaupasta. 

Tehdessäsi ostoksia verkkokaupoissa Tuohi Mastercardin luotto-ominaisuudella saat ostoksiisi kuluttajansuojalain mukaisen turvan siltä varalta, että tuote ei koskaan saavu perille tai se saapuu viallisena. Tämä tarkoittaa, että voit hakea luotonantajalta tuotteeseen käyttämiäsi rahoja takaisin, jos et saa tuotetta myyjän sopimusrikkomuksen tai konkurssin takia. 

Tämän takia muun muassa lomamatkat kannattaa maksaa luottokortin luotto-ominaisuudella, sillä myös matkanjärjestäjät ja lentoyhtiöt saattavat mennä konkurssiin.

4. Hyödynnä edullisin hinta jokaisella ostoksella 

Tiedäthän sen ärsyttävän tunteen, kun olet juuri ostanut jotain uutena ja seuraavalla viikolla sama tuote onkin jo alennuksessa ja maksoit turhaan korkeamman hinnan? Tämä on yleinen harmituksen aihe erityisesti, jos suuremman hankinnan on joutunut tekemään yllättäen ilman mahdollisuutta tarjousten kyttäämiseen esimerkiksi jonkin laitteen rikkoutuessa. 

Tätä varten Tuohi Mastercardiin liittyy lisäpalveluna Hintaturvavakuutus, joka varmistaa, että saat tuotteen lopulta parhaalla hinnalla vakuutusehtojen täyttyessä. Jos Tuohi Mastercardilla maksamasi tuote tulee Suomessa myyntiin edullisemmalla hinnalla 30 päivän sisällä ostopäivästä, Hintaturvavakuutus korvaa sinulle hintojen välisen erotuksen vakuutusehtojen mukaisesti. 

Vakuutuksen myöntää Tryg ja se kattaa kaikki Tuohi Mastercardin luotto-ominaisuudella maksetut ostokset kortin myöntämisen jälkeen lukuun ottamatta kortti- ja luottosopimuksen yhteydessä tehtävää ensiostoa. Kortti kannattaa siis olla hankittuna jo ennen ostoksille menoa, mikäli haluaa Hintaturvavakuutuksen heti käyttöön. 

Nordean asiakkaat voivat hakea Tuohi Mastercardia verkossa omilla pankkitunnuksillaan, kun taas muiden pankkien asiakkaat voivat hakea korttia yhteistyökumppaniemme myymälöissä.

5. Hyödy yhteistyökumppanien kampanjahinnoittelusta

Tuohi Mastercardilla on kattava verkosto erityisesti kodin ja sisustuksen yhteistyökumppaneita, joiden valikoimasta voi löytyä monenlaista tarpeellista vaikkapa mökille tai puutarhaan. Yhteistyökumppaneidemme liikkeistä voit paitsi kysyä Tuohi-korttia, myös hyötyä mahdollisesta kulloinkin tarjottavasta Tuohi Mastercardin yhteistyökumppani- ja ostokohtaisesta kampanjahinnoittelusta.

Yhteistyökumppaneihimme kuuluvat muun muassa Vepsäläinen, Isku, Masku, Unikulma ja Euronics.

Tuohi Mastercard on kansainvälinen maksuaika- ja luottokortti. Todellinen vuosikorko 1 500 euron käytössä̈ olevalle luotolle on 26,5 % ja luottohinta 1 700 euroa, kun nimelliskorko on 3 kuukauden euribor (3/2023) + 14 % ja laskennassa on huomioitu kuukausittainen 5 euron tilinhoitomaksu. Tuohi Mastercard on toistaiseksi voimassa oleva jatkuva luotto, luottoraja 2 000–10 000 euroa. Luoton myöntää Nordea Rahoitus Suomi Oy, Aleksis Kiven katu 9, Helsinki.

Kiinnostuitko?

Voit tutustua tarkemmin Tuohi Mastercard-korttiin täältä. Voit myös hakea Tuohi Mastercard-korttia tai korottaa nykyisen Tuohi-korttisi luottorajaa.

Lue lisää ja hae korttia

Soita asiakaspalveluumme

Korttiluottojen asiakaspalvelu on apunasi kaikissa luottoon liittyvissä kysymyksissäsi

0200 86210

Avoinna ma–pe klo 9-16.30 (pvm/mpm)