Lomalle lähdössä?

Kun loma alkaa ja tavarat on pakattu, niin lukaise vielä nämä vinkit läpi ennen lähtöä.

1. Käytä ja säilytä korttia oikein

Aina kannattaa pakata mukaan kaksi korttia. Toinen kortti on hyvä pitää visusti säilössä esimerkiksi mökillä hyvässä piilossa tai vaikka hotellin tallelokerossa, jolloin ikävässä tilanteessa voit turvautua varakorttiin. 

Kesällä on kiva myös kulkea kevyissä vaatteissa ja jotta lompakkoa ei välttämättä tarvitse ottaa mukaan, niin kannattaa ottaa käyttöön uudet maksamisen modernit tavat, kuten Apple tai Google Pay -sovellus ja älymaksamisen tuotteet. Näillä hoidat maksut turvallisesti ja helposti.  

2. Tarkista kortin käyttövara

Ennen lomalle suuntaamista on hyvä muistaa myös tarkistaa korttisi luottoraja. Näin varmistat, ettei luoton käyttövara pääse loppumaan kesken matkan, mikäli haluat käyttää luottokorttia loman aikana. Voit korottaa luottorajaasi verkkosivuiltamme löytyvällä hakemuslomakkeella ja Nordean verkkopankissa.  

Lomalla saattaa olla tarvetta pienentää luoton kuukausierää tai pitää lomaa myös luoton lyhennyksestä. Näitä korttiluoton toimintoja voit muuttaa OmaLuotto-palvelussa ja Nordean verkkopankissa. 

3. Muista kortin maarajaus ja turvarajat

Lisäksi kannattaa varmistaa, että luottokortin turvarajat on säädetty tarpeisiisi sopivalle tasolle. Jos tiedossa on normaalia suurempia kertanostoja tai -ostoja, huomioi se ennen ostoksille lähtöä. Jos olet matkaamassa ulkomaille, tarkista myös maakohtaiset automaattien nostorajat. 

Jos olet asettanut kortillesi maarajauksen, kannattaa tarkistaa se ennen reissuun lähtöä. Maarajauksella voit itse määritellä alueen, jolla kortilla voi maksaa ja nostaa käteistä. Maarajauksen ja kortin turvarajat voit muuttaa OmaLuotto-palvelussa ja Nordean asiakkaana verkkopankissa sekä mobiilipankissa. 

4. Mitä teet jos korttisi katoaa tai jotakin muuta ikävää sattuu?

Jos jotain ikävää sattuu ja korttisi katoaa, varastetaan tai tiedot kopioidaan, sulje korttisi heti väärinkäytösepäilyn huomattuasi soittamalla numeroon +358 20 333. 

Tee myös korttireklamaatio, jonka avulla voit saada menetetyt rahasi takaisin.

5. Älymaksaminen mukana lomamenoissa

Matkalla on kätevää jos ei tarvitse kantaa lompakkoa kaikkialla mukana. Nordea Wallet -sovelluksen kautta voit aktivoida minkä pankin asiakkaana tahansa käyttöösi Apple Pay tai Google Pay maksusovelluksen ja maksat kätevästi ostokset ja palvelut älypuhelimellasi. Nordean asiakkaan saat maksusovelluksen käyttöösi myös mobiili- ja verkkopankissa. Ja jos puhelinkin tuntuu liian painavalta mukaan otettavaksi, niin tutustu uusin älymaksamisen välineisiin. Nyt kannattaa myös hyödyntää kesän kampanjaedut.  

Lue lisää ja ota uudet maksutavat käyttöösi jo ennen lomaa! 

Lue lisää Apple Pay -sovelluksestaAvautuu uuteen ikkunaan 

Lue lisää Google Pay -sovelluksestaAvautuu uuteen ikkunaan

Lue lisää älymaksamisestaAvautuu uuteen ikkunaan

6. Finnair Plus Mastercard -kortilla maksettuun ulkomaanmatkaan kuuluu maksuton matkavakuutus.

Finnair Plus Mastercard -korttiin kuuluu maksuton ulkomaanmatka- ja käteisnostoturvavakuutus. 

Kun maksat ulkomaanmatkasi kokonaan (100 %) Finnair Plus Mastercard -kortin maksuaika- tai luotto-ominaisuudella, saat sekä itsellesi että mukana matkustaville perheenjäsenillesi matkavakuutuksen ilman eri veloitusta. Matkavakuutus sisältää turvaa muun muassa matkasairauden, matkatapaturman ja matkatavaroiden katoamisen varalle. 

  • Vakuutus korvaa vakavissa sairaustapauksissa tai tapaturmissa kuljettamisen ulkomailta Suomeen, esimerkiksi ambulanssilennolla. 
  • Vakuutusmäärä enintään 50 000 euroa. 
  • Matkasairauden tai matkatapaturman hoitokulujen vakuutusmäärän yläraja on 30 000 euroa.
  • Matkatavarakorvaus enintään 840 euroa (omavastuu 50 euroa).

Käteisnostoturva korvaa ulkomailla Finnair Plus Mastercard -luottotililtä nostetun käteisen rahan 850 euroon saakka, mikäli rahat ryöstetään sinulta 24 tunnin kuluessa nostosta.

Ulkomaanmatka- ja käteisnostoturvavakuutuksen myöntää Tryg. Tutustu vakuutusehtoihin (pdf, 540 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

7. Asiaa asiakaspalveluumme

 

Lomalla ei välttämättä halua soittaa asiakaspalveluun. Jos sinulle kuitenkin tulee tarvetta olla yhteydessä asiakaspalveluumme, voit myös lähettää viestin sähköisesti Omapostin kautta. Omapostiin kirjaudut oman pankkisi tunnuksilla ja vastauksemme tulee myös Omapostiin. Näin voit helposti hoitaa luottoon liittyviä asioitasi myös lomalla.

 

Kirjautumislinkin Omapostiin löydät tämän sivun yläosasta, kohdasta Kirjaudu > Omaposti. Omapostin käyttö on turvallista ja helppoa. Nordean asiakkaana voit viestiä myös mobiili- ja verkkopankin kautta.